zondag 15 januari 2012

ha, heerlijk, hardstikke HAPPY (viervoeter 3)

ha, heerlijk, hardstikke happy ben ik!!
zijn wij??

daar lijkt het wel op.

Complete stilte en rust, alsof het onbewoonde eiland..............vul zelf maar in, het maakt n.l. niet uit. Complete stilte en rust daar houden wij van , mijn bazin en ik.

In zo'n weekend pas ik mij natuurlijk aan, i.p.v. haar wekken met mijn poot over haar wang, - waar ze overigens niet altijd van gediend is, zeker niet als ik mijn nagels lang niet gemanicuurd heb..... - lik ik heel zacht over haar voorhoofd en leg me dan neer op haar borst en wacht gewoon af.......in stilte, dat begrijp je.......het wordt niet van te voren aangekondigt wanneer het een stilte weekend gaat worden ...... maar ik voel dat haarscherp aan!

het wachten kan lang duren.......voordat zij haar ogen open doet en soms waag ik een tweede
likbeurt op haar voorhoofd, maar altijd zacht en gentle, anders verstoor ik iets heel belangrijks.

En ja daar gebeurt het al; ik krijg zachte stille aaien over mijn bol en rug, mijn bazin komt (zonder kreunen.....want dat is geen stilte!! ) uit bed. Ik krijg brokjes in saus.........het harde voer komt niet ter sprake zo'n dag!!!ssstttt sssstttt weet je nog!
De voordeur gaat open, er is geen geluid op het plein......geen fietsers, geen man met aktetas die rennend voorbij komt, zelfs geen buurpoezen en vooral nog geen schreeuwende kinderen.
Ik doe in stilte mijn behoefte en sluip wederom in stilte achter mijn baasje aan die zich met een beker thee weer in bed nestelt.

Ik weet m'n plek zo'n dag.....ik rol mij tegen het voeteneind aan, half in het dekbed, half in de sprei en onder mijn koppie nog weer een stukkie van een handdoek en een pyama .
Zij heeft zich helemaal aangepast aan mij. Haar bed, het bed, mijn bed??? nee ons bed is zoals het hoort een NEST.....daar kun je je wentelen en wentelen in van alles en nog wat......
Ik nestel mij in de diverse stoffen en lappen. Zij nestelt zich in de kussens, tijdschriften en boeken en bedekt zich met een stukje dekbed. Niet te veel want ze houdt van fris...
Ik ook, vandaar altijd twee ramen open, zomers 4! een frisse bries over onze neuzen en wangen daar blijf je gezond bij...

Ik heb al een oog dicht.....zodra ik lekker lig, met het andere oog zie ik het boek wat zij in haar handen heeft......Luchtige kost?? neen want dan zou er hardop gelachen kunnen/moeten worden.....een boek dit keer over ...wat lees ik???
Verlichting, forget it!!

E en beetje vreemde titel als je het mij vraagt.....ik zal een oog half open houden om in de gaten te kunnen houden of dit wel goed gaat.... is zo'n titel wel geschikt voor ons stilte weekendje?

We zijn twee dagen verder; de stilte voorbij.....de computer aan.
Tja daar haalt zij de hele buitenwereld mee naar binnen natuurlijk.
Ik lig op mijn mand in het souterain, tegen de verwarming aan.
Jullie begrijpen het is goed gegaan, lezen in het boek bracht A, mijn baasje, meerdere keren tot slaapsessies.....da's goed. Slapen moet je toch minstens 3/4 van je leven. Dat is mijn norm tenminste. Zij wil zich daar niet aan houden, moet zij zelf weten.......ik doe dan ook wel een deel voor haar. je moet je bazin dienen nietwaar!

Ik heb iets gelezen in het boek en daaruit heb ik begrepen; voor verlichting hoef je niets te doen en niets te weten.......altijd al gedacht: Ik ben een VERLICHTE POES.

Nou mijn baasje nog, dan zitten we op een zelfde golflengte....oh neen toch maar niet, stel je voor; NIETS WETEN is ook mijn etensporties vergeten!!
Ik heb het boek dus verstopt. Zij mag de clou beslist niet weten!
Hoe kan ik er voor zorgen dat ze het boek gaat vergeten????

Ik denk dat dat wel zal lukken  door een andere boek bovenop de stapel te leggen....... 
stapel ??? het lijkt wel of de bibliotheek hier een container heeft geleegd in mijn, pardon ons bed. Boeken, tijdschriften, schriften, kranten en nog meer boeken.....enfin......doet er niet toe,  ik leg het boek er bovenop.....en wat zie ik...de titel ; Als boedha gaat daten.....
Onbegrijpelijke leesvoer voor mij.........Waarom zij dat nou weer wil weten????

3 opmerkingen:

 1. Hallo Noortje,

  Jij hebt al veel geschreven,
  goed hoor ,
  Laura

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lausie laura.....mmmmmdat klinkt wel!
   Ach ja, soms heb ik een bui en dan rolt er zomaar wat uit!

   Verwijderen
 2. Hoi Noortje Floortje, zus van mijn tennismaatje Carla en oud-dorpsgenoot,

  Wat ben jij heerlijk actief op je blog.
  Ik heb te weinig tijd in de 7dingen gestoken, maar vanmiddag was de individuele uitleg van Sanneke heel verhelderend.
  Leuk om je blog te bekijken/te lezen !!

  BeantwoordenVerwijderen