maandag 16 juli 2012

NIEUW BEGIN

En dan nu..... een NIEUW BEGIN; ik ga bloggen vanuit mijn passies in het leven.
Mijn grootste passie heb ik gevonden na een reis door Tibet en Nepal.........wie had dat ooit gedacht.
Had ik mijn  passie dan nog steeds niet gevonden??? Ik werkte toch naar groot genoegen en vanuit mijn hart?
De wonderen zijn de wereld nog niet uit......Passie ervaren is iets heel anders dan met groot genoegen het werk wat je doet te doen. Werk als psycholoog of therapeut  ging altijd gepaard met denken.....woorden......pijn,  veelal in het heden vanuit het verleden................grote delen van de dag m.n. aandacht voor de ander. Dat betekende een 'gevend' leven. mooi om te doen, maar ook vermoeiend. Vooral als je dan geen partner hebt die je op kan vangen. en zorgt voor jouw verlangen.
Werk was dus mijn passie toch niet echt, alhoewel ik dat vaak heb gedacht en ervaren.
Neen passie is iets heel anders. Mijn passie; ik durf het zo te noemen zijn Stilte en Klanken en Beelden.

Ik ben bevlogen, ik ben betoverd door het ervaren van STILTE.
Eerst was het een gedwongen stilte.........na lichamelijk letsel kon ik geen geluiden en geen lichtende beelden meer verdragen. Maanden heb ik geleefd zonder geluid in huis en minimaal daarbuiten. Zo weinig mogelijk gezelschap.....in stilte alleen maar ZIJN.
Het bracht mij bij de stilte van binnen. Absoluut een aanrader zo'n reis naar de stilte in eigen huis.

Vervolgens ging ik de buitenwereld weer in en op reis; een kloosterroute door Tibet in een klein gezelschap. En gekoppeld daaraan een verblijf in Nepal. (mijn reismaatje moest om gezondheidredenen naar huis en dus werd dit noodgedwongen een reisje alleen) Ik spreek geen tibetaans en geen nepalees, dus ook hier kon de stilte zich voortzetten.  In stille verwondering heb ik ontzettend genoten van zowel Tibet als Nepal; ik kwam er thuis ............en tot bruisend leven........wat een hoeveelheid licht en wat een blauwe luchten, De zon voelde ik tot in mijn botten, bloed en al mijn cellen.  Alle vriendelijke zingende lachende en zwaaiende mensen op de graanvelden, deden mij zo goed. Het is niet te beschrijven! ik wilde er zo graag blijven! Alles beleefde ik daar in superlatieven; de tempels, de monniken, de rituelen, de landschappen, de heilige superblauwe meren, de besneeuwde bergen, de ijskoude nachten in het superkleine tentje aan het onwijs prachtige meer, de inktzwarte nachten, de ongelooflijke hoeveelheid sterren!!!
En bijna vergeten....natuurlijk ook de hoogteziekte!! Afschuwelijk.....wat een toppen wat een dalen; hoofdpijn, misselijk, braken, en veel heel veel, chinese en tibetaanse medicijnen en med.tea, water, capsules pillen; ik heb er een ongelooflijke hoeveelheid van weggewerkt, maar het resultaat mocht er dan ook weer wezen; ik kreeg het onder controle.....of eigenlijk niet IK......de kruiden van moeder natuur deden het werk; ik hoefde mij er alleen maar in vertrouwen aan over te geven.
In Tibet heb ik erg genoten van het geluid van de eeuwenoude klankschalen en de monotone gebeden die gemurmeld werden. En heb de werking daarvan in mijn lijf en hart en hoofd gevoeld,. Oeps..Bijna vergeten, de opgestapelde stenen; weergave van pelgrimage, tevens wijzend een mogelijk pad te gaan; keuzes maken, mijn voeten op die van vele vele  zovele anderen, zoveel levens en ik de mijne............supersmalle paden en diepe ravijnen,  grijsgrauw en wit  gesteente met kristallen glinsteringen. Soms ineens onderbroken door prachtige bloemetjes, vetplantjes en vlinders............... overal Stilte........ik liep en klom alleen (kon niet zo snel als als de gids en andere reizigers...) Daar heb ik IK  BEN leren kennen, zo volledig en vredig!

In Nepal overheerste het monotone zich continu herhalende Om mani padme uhm en de prachtige manier van begroeting; de handen in bid-stand en het hoofd buigend groet men elkander. Er vloeit volkomen respect uit!  Hetzelfde respect ontmoette ik bij een reisagent die mijn verblijf zonder reismaatje daar,  volkomen voorzag van een onderkomen, gids en chauffeur, terwijl ik daar geen geld tegenover kon stellen...............ik was mijn pincode totaal vergeten!! Mijn hoofd werkte niet zoals het daarvoor  nodig is. (wat heerlijk rustig een hoofd dat niet werkt!!).........vertrouwen, VERTROUWEN, COMPLEET VERTROUWEN IN en vanuit MIJ is wat ik daardoor ontmoette. Mijn gids sprak slechts mondjesmaat engels, we spraken met handen en voeten en ogen, energie en overgave deed de rest.  Dat was zo'n helende ervaring. Hij was zo zorgzaam op onze zware tochten door prachtige groen-begroeide bergen en dalen. Zelden ben ik dit in een man tegengekomen; zoveel eerbied, zoveel respect, zoveel nabijheid, zo'n gelijkwaardigheid! Nepalezen zijn mensen met grote gulle harten!
Nepal, Tibet (it was heaven for me)  ik zou daar willen leven.

Heaven......nog zo'n Anna-ding.............maar niet nu, komt vast wel een keer aan bod, of niet,......

Thuis gekomen, weer hier in eigen woonplaats,  maakte ik op wonderlijke wijze kennis met kristallen klankschalen (ongelooflijke prachtige klanken) en Zentangle-tekenen.
Beide leiden een mens naar het stiltecentrum in zichzelf..........en geeft ZOVEEL ONTSPANNING!
dat moet je beleven om het te 'weten'.............ik ervaar het als cadeau's door het universum mij gegeven.
ik kom zoveel 'toevalligheden tegen. Door JUNG synchroniciteiten genoemd.....natuurlijk heb ik daar weet van (= hersenwerk) aan eigen lijf ondervinden is een heel ander ding; ervaring! Synchroniteiten laten kansen zien, keuzes die je kunt maken, wendingen die het leven je kan geven. je hoeft alleen je ogen maar open te doen. Synchroniciteiten doen zich voor in ieders leven, mits je regelmatig stil-staat kom je ze tegen.

IK HEB MIJN PASSIES GEVONDEN!
Ik beleef intense stilte aan de hand van het maken of luisteren naar prachtige, bijna onwerkelijke kristal-klanken en door middel van repeterende kleine bewegingen met zwarte pen op wit papier. Ik ben daardoor meer in het HIER en NU.........en dat is een hele prettige manier van ZE(i)N-nelijk-leven.
                                                                                                       
Ik ervaar vrijwel geen stress meer. Ben de pijn, het verdriet, de angst en de chaos voorbij.
'T is toch niet gek... gezien mijn beroep......, ik wil aan iedereen die wil, deze (zelfhelende) beleving geven!  Dit keer kost het mij geen energie.......ik krijg er onwijs veel energie en mooie ervaringen door.
het voelt als een nieuw begin, die voeg ik graag toe, aan al mijn vorige levens.
Ik moet het hier even zeggen; IK HOU er gewoon van,VAN 't LEVEN.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten